Corbi-Art fort Brûlée

Dit is de speciale versie van de Corbi-Art, hiervoor is Ierse Kilbeggan Whisky toevoegd, samen met vanille en een fijne ‘oaked’ toets. Heel rijk, zwart en genereus…het sterkere werk van De Zwarte Bron. Imperial Quality
-- source: brewery website


brew info
fermentation in bottle: yes

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 8 - 10 °C

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
*
other:
Ierse Kilbeggan Whisky
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 25/01 13:59
Created by user Geeroms Rudi — 25/01 13:59

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 18-09-2022 bij Poseidon Beers en thuisgebracht op 20-09-2022 door Sander himself.
Thuis samen met mijn smaakpapillen van genoten op 21-01-2023.
Corbi-Art Fort Brûlée wordt gebrouwen door Brouwerij De Zwarte Bron uit St Pauwels. Dit zou ondertussen al de vierde versie zijn van de Corbi-Art, deze maal geinfuseerd met Ierse Kilbeggan Whisky. Jan de Clerq heeft eigenhandig zijn autowerkplaats omgebouwd tot een professionele brouwerij en bottelarij met een capaciteit van 500 liter. Sinds augustus 2020 brouwt hij er ambachtelijke bieren gebrouwen naar Belgische traditie met hergisting op fles.
CORBI-ART FORT BRÛLÉE is een helder donker bruin tot zwart bier dat slechts weinig bruinig schuim aanmaakt in de vorm van een fijne laag met wat grovere bellen tussen. Het blijft wel sterk aan je glaswand kleven maar slaat dan vlug neer tot er zelfs niets meer overblijft. Op de bodem van het flesje zie je nog wat gistdepot maar wegens de donkere kleur zie je geen CO2 belletjes.
HET AROMA:
Zoetig, karamel, rijpe banaan, lichtjes wat frisse kruisbes, passievrucht, vijg, geroosterd, mout, hout, wat kaneel, noten en een lichte whisky toets.
DE SMAAK:
Zoet, geroosterd, mout, hout, een whisky toets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een romige textuur en een eerdere platte koolzuur-prikkeling.
DE NASMAAK:
De zoete en houtige tinten vloeien wat uit, verder nog een zeer lichte bitterige tint, wat geroosterd, mout, een vanille toets en een ietwat verwarmende whisky toets. De nadronk heeft ook iets vineus in zich.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Heb het hierboven niet vermeld maar de alcohol is omni-present echter niet te overheersend, samen met de vooral zoete en andere zachte tinten zou ik dit bier het best omschrijven als een perfecte Barleywine.
In list: tasted beers
last login:
26/05 15:47
created: 25/01 14:00

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.