Das Waanzin

Das Waanzin is tot stand gekomen door verschillende experimenten met eiken snippers. Hierbij gingen we op zoek naar de perfecte combinatie van bier, eik en sterke drank. Door deze drie te combineren ervaart u Das Waanzin als een ware smaakexplosie. Das Waanzin krijgt zijn unieke houtsmaak door de rijping op eiken snippers. Deze zijn voor een lange tijd gedrenkt geweest in verse calvados. Het fruitige van het bier wordt fijn gebalanceerd met de houtsmaak. In het aroma en de nasmaak is de frisse appelsmaak herkenbaar die afkomstig is van de Calvados.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Danny
De Waanzin
alc. perc.: 7.30
category: blond
website: https://www.brouwerijdewaanzin.be/daswaanzin.html

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
 
color: 9 EBC
bitterness: 25 EBU
OG: 14.5

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 5 - 7 °C

ingredients
malt:
Gerste- en tarwemout
hop:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 23/09/2019 14:11
Created by user Geeroms Rudi — 23/09/2019 14:11

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht in de Prik&Tik Bierhandel De Picker in Zele op 23-05-2019. En thuis geproefd op 21-09-2019. Das Waanzin is een biertje gelagerd op eiken snippers gedrenkt in Calvados, het heeft een blonde kleur en is wat wazig. Het vele witte schuim heeft een rotsachtig uitzicht en blijft zeer sterk aan de glaswand kleven. Het blijft normaal stabiel en na een tijdje heb je nog steeds een laagje van enkele millimeters dikte. Je ziet een gemiddelde CO2 verzadiging met fijne belletjes.
HET AROMA:
Zeer licht honing-zoet, gistbitterig, wat banaan en op termijn een klein citroentoetsje. Ook wat moutigs, wat koriander, een lichte hout-toets en een zeer lichte alcohol-toets.
DE SMAAK:
Hier komt het bittere naar boven, ook wat zoetigs, banaan, mout en koriander.
HET MONDGEVOEL:
Medium body die op het laatst wat waterig aanvoelt, een bitterdroogje en een volmondige textuur. Wel prikkelend koolzuurgas. Een complex tot harmonieus biertje. Er zijn vele smaken maar geen enkele echt uitgesproken sterk.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit, is gist-bitterig, ook de koriander is er nog en op het laatst een klein bitterdroogje.
HET VERDICT:
De eiken snippers en de calvados weten zich goed te verstoppen, de alcohol en het prikkelend koolzuurgas maken het wel interessant, spijtig dat het op het einde wat verwaterd.
In list: tasted beers
last login:
27/02 20:19
created: 23/09/2019 14:12

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.