Schouwveger2

is een donker bier van 9%vol met een mooie, vette, licht bruine schuimkraag. Aroma’s van koffie, mokka en licht kruidig (peper, tikkeltje kaneel, nootmuskaat en zoethout). De smaak is stoutachtig met een mooie balans tussen zoet, zuur, koffie en karamel. Een echt karakterbier met uitgesproken smaken.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Vissenberg
alc. perc.: 9.00
category: ?
website: https://brouwerijvissenberg.be/bieren

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 8 - 10 °C

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
.
sugar:
.
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 11/04/2021 16:52
Created by user Geeroms Rudi — 11/04/2021 16:52

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 17-12-2020 bij Poseidon Beers en ontvangen op 18-12-2020. Thuis geproefd op 10-04/2021.
Schouwveger2 wordt gebrouwen door brouwerij Vissenberg uit Nijlen. Nu ze hun eigen ambachtelijke micro-brouwerij gebouwd hebben met ketels van 300 liter in een nieuw tuinhuis van acht op vijf meter, kunnen ze sinds 2016 de productie in Nijlen opstarten. Nochtans blijven ze de helft van hun productie uitbesteden. De 2 achter de naam maakt duidelijk dat het een tweede versie is van Schouwveger met een ietwat aangepast recept en gebrouwen in eigen (tuin)huis. Leon zal content zijn.
SCHOUWVEGER2 is een helder donkerbruin bier dat bij het uitschenken een normale hoeveelheid bruinig schuim produceert in de vorm van een fijne laag. Het blijft sterk aan de glaswand kleven en blijft vrij stabiel, op het eind heb je nog een fijn laagje van enkele mm. De donkere kleur verhindert het zicht op de CO2 belletjes maar met enige moeite zien we toch een normale hoeveelheid van deze pareltjes naar omhoog kringelen. Er blijft nog wat gistdepot achter op de bodem van het flesje.
HET AROMA:
Vooral zoetigheid met: kandij, zoethout en karamel. Wat banaan, opgelegde krieken, gebrande mout, moutig. Een alcoholtoets.
DE SMAAK:
Zoet, karamel, opgelegde krieken, gebrande mout, moutig, vanille, een toch sterke jenevertoets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een licht romige textuur en een normale koolzuurgas prikkeling.
DE NASMAAK:
Komt wat plakkerig over en vloeit lang uit. Vooral de zoete kandij, de alcohol en de gebrande mout vloeien lang uit. Verder een klein hintje naar bitterheid, opgelegde kersen, wat vanille en vooral veel zoetigheid.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Verdorie dit is een verrassend biertje, de eerste paar slokken is het wat aanpassen maar daarna begint het feest. Veel zoetigheid en alcohol zijn volledig mijn ding, het gebrande is slechts licht aanwezig en de zoete- en de alcoholtinten (de opgelegde kersen) overheersen hier op een mooie manier. Bravo aan Peter, Hans en Jelle.
In list: tasted beers
last login:
28/03 21:02
created: 11/04/2021 16:53 (edited on 11/04/2021 16:54)

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.