Pipedream

Pipedream is a joint venture between De Struise Brouwers, Alvinne & Pipeworks Brewing Co. Terwijl Struise dit recept heeft ontwikkeld, heeft Pipeworks de volledige hopgift hertekend. Glenn & Davy van Alvinne waren zo vriendelijk ons dit brouwsel op hun installaties te mogen brouwen.
Pipepedream (Luchtkasteel), is een Amerikaanse IPA, gebruikmakend van 5 hop variëteiten, dit om de hopfanaat te verwennen. Dit is een luchtkasteel uit Chicago die werkelijkheid werd.
Belgische gist komt samen met Amerikaanse IPA! Helder amber bier met mooie schuimkap en mooie cling. De neus is zoet, licht fruitig, goed gehopt met aromas van sinaasappel en bananen. De smaak is gelijkaardig doch met een aanval van een Amerikaans Den hop karakter, gevolgd door zachte mout, Belgische gistsmaak en nog meer hoppe, dit met een aanhoudende bitterheid. Het gist karakter is meer opvallende in de neus dan in de smaak.
Het recept is dus afkomstig van het Amerikaanse Pipeworks Brewers en het brouwsel is een samenwerking van Alvinne en Struise (VDACO). Het brouwen gebeurt steeds samen en ook de productie wordt netjes in de helft gedaan.
-- source: brewery website
general info
brewery: Brouwerij Alvinne
contract brewery: De Struise Brouwers
Brouwerij Alvinne
alc. perc.: 7.50
category: ?

brew info
fermentation type: high

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
no ingredient information available.

contributions (recent)
New photos added by user Jan — 24/10/2010 10:51

beer comments
Bicho
Score:
Comments:
In list: tasted beers
last login:
15/02/2013 22:51
created: 29/01/2012 23:45
Jan
Score:
Comments:
In list: tasted beers
last login:
02/07/2018 11:41
created: 06/10/2010 14:20

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.