Duvel Tripel Hop 2019 Cashmere

Voor de kersverse Duvel Tripel Hop 2019 selecteerden de brouwers een nieuwe generatie hop. Eentje voor de kenners: ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Resultaat is een eenmalig brouwsel van 9,5% alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot. Biersommeliers bestempelen Cashmere al langer als ‘rising star’. Het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de hopwereld. Liefhebbers van speciaalbieren en dan met name van Belgische IPA bieren kunnen beginnen watertanden. Maar ook de typische Duvel-karakteristieken bleven bewaard.
-- source: brewery website

general info

This beer is no longer brewn.
brewery: Brouwerij Duvel Moortgat
alc. perc.: 9.50
date of first
brew:
March 2019
category: blond
website: http://www.duvel.com/nl-be/nieuws/nieuwe-tripel-hop-met-de-exclusieve-hopsoort-cashmere

brew info
fermentation in bottle: yes
filtered: no
 
bitterness: 50 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
Cashmere als dryhopping
Saaz-Saaz, Styrian Golding
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 01/08/2019 19:26
Created by user Geeroms Rudi — 01/08/2019 19:26

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht op 11-05-2019 bij drankencentrale Verhelst in Dendermonde. En thuis geproefd op 27-07-2019. Duvel Tripel Hop Cashmere is de 2019 uitgave uit de Tripel Hop serie en ziet er een helder-geel biertje uit, het maakt veel wit schuim aan in een romige laag met grove bellen tussen, deze bellen worden steeds groter tot ze uiteenspatten, het schuim blijft sterk aan uw glas kleven maar zakt in elkaar tot het zelfs het ganse oppervlak niet meer bedekt. Toch zie je veel fijne CO2 belletjes naar omhoog parelen.
HET AROMA:
Zeer fruitig met abrikoos, heel wat banaan, een beetje citrus, meloen, perzik en een stevige toets lychee. Ook zit er nog iets moutigs bij.
DE SMAAK:
Is vooral bitterig en lichtjes zoet met nog banaan en een toets van bloemen
HET MONDGEVOEL:
Duvel Tripel Hop Cashmere geeft je een volle body met een stoffige textuur en een normale koolzuurprikkeling. Door de Cashmere inbreng in de smaak toch een complex biertje te noemen.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit, vooral de hopbittere toets blijft lang hangen, die is eerst sterk maar wordt snel zachter, ook ontwaar je een droogje, op het laatst krijg je nog een pepertoetsje en een zachte alcoholtoets.
VERDICT:
Een verrassend goede Duvel, voor durf en innovatie + 1 punt. Leuk aroma met de lychee, zachte smaak en niet al te bitter in de nasmaak
In list: tasted beers
last login:
23/01 20:03
created: 01/08/2019 19:30

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.