Geeroms Rudi


last login: 23/04 11:18
First name: Rudi
Last name: Geeroms
Birthdate: 18 August 1959
E-mail: rudigeeroms@hotmail.com
About me:
Sinds oktober 2012 probeer ik per week 2 speciaalbiertjes te proeven. (Hoofdzakelijk Belgische)
De flesjes hou ik ook bij.
Tot eind Februari 2024 heb ik zo al het geluk gehad om 974 verschillende biertjes te mogen proeven.
Address:
Street (+ number):
Postal code: City:Dendermonde
Region: East Flanders
Country: Belgium

Beer lists

No beers.


 • Houppe
  Score:
  Comments: Gekocht in de Delhaize van Dendermonde op 18-03-2024.
  Thuis samen met mijn smaakpapillen geproefd op 20-04-2024.
  Houppe wordt gebrouwen bij Brasserie Houppe die werd opgericht door vijf vrienden: Xavier, François, Bertrand, Alexandre en Laurent in 2013 en gevestigd is in het oude gebouw van brouwerij Balon-Perin, in het hartje van Namen. Hun eerste bier, de Houppe verscheen eveneens in 2013. Houppe haalt zijn naam uit het gegeven dat reeds in de 14e en 15e eeuw de eerste brouwer uit Namen die ‘hoppe’ gebruikte, zijn bier ‘Houppe’ noemde.

  HOUPPE is een blonde tripel, helder en met een goud-gele kleur, het maakt veel wit schuim aan in een moussige vorm. Deze blijft sterk aan je glaswand kleven en blijft normaal stabiel. Wat later heb je nog een aantal mm’s fijn schuim op je bier staan. Je ziet op de bodem van de fles nog een randje gistdepot en je kan slechts weinig fijne CO2 belletjes naar omhoog zien parelen.

  HET AROMA:
  Zoetig, pompelmoes, graan, mout.
  DE SMAAK:
  Zoetig, licht hopbitter, zeer licht kruidig, mout.
  HET MONDGEVOEL:
  Volle body met een romige textuur en een normaal prikkelend koolzuurgas.
  DE NASMAAK:
  Licht hopbitter, mout, wat hopbloemig, het zoetige vloeit wat uit.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus bier.
  HET VERDICT:
  Ja niet slecht deze tripel, wat mout en zoetigheid maar zeker het licht kruidige van de hops maken het tot een tripel met een twist, één die opvalt in de grote tripelvijver.
  created: 23/04 11:24
 • Triomf
  Score:
  Comments: Gekocht bij BioShop Mordan in Oostende op 13-01-2024.
  En thuis mijn nieuwsgierige smaakpapillen hun zin gegeven op 17-04-2024.
  Triomf wordt gebrouwen bij brasserie Dupont te Tourpes. Het werd gebrouwen naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het Kunstencentrum De Vooruit in Gent. Brouwerij Dupont is een oude boerderij die gebouwd werd in 1759. in 1986 bedroeg de productie ongeveer 4.000 hl. En in 2019 werd de kaap van de 30.000 hl overschreden. Er word regelmatig geïnvesteerd in bijkomend productiemateriaal en in de uitbreiding van de productielokalen

  TRIOMF is een helder goudkleurig bier dat veel gebroken wit moussig schuim aanmaakt, het blijft sterk aan je glaswand kleven en blijft goed stabiel. Naderhand heb je nog een fijn laagje van enkele mm’s dikte op je bier staan. Op de bodem van het flesje zie je nog wat gistdepot en je ziet ook een normale hoeveelheid CO2 belletjes van een normale grootte naar omhoog borrelen. Met de laatste cm erbij wordt alles waziger maar ook wat zachter van smaak.

  HET AROMA:
  Hopbitterig, citrus,mout, grassige en florale hop, een zeer lichte metalige tint.
  DE SMAAK:
  Licht bitterig, licht zoetig, hopbitter, wat gistbitter dat aan een saison doet denken, citrus, mout.
  HET MONDGEVOEL:
  Volle body, beetje bitterdroog, een stoffige textuur en een prikkelend koolzuurgas.
  DE NASMAAK:
  Het hopbittere vloeit lang uit, lichte droge tint, citrus,mout en een lichte peperige toets.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus bier.
  HET VERDICT:
  Dit is een goede doordrinker voor de pils liefhebber die toch ietsje meer wil. Dat krijgt hij hier in de vorm van een saison-achtige toets die zich helemaal niet opdringt.
  created: 16/04 21:29
 • Tora Tora
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  Thuis op 17-04-2024 mijn nieuwsgierige smaakpapillen ermee in slaap gewiegd op 17-04-2024.
  Tora Tora wordt gebrouwen door De Struise Brouwers uit Oost-Vleteren in hun eigen brouwerij VDACO. Struise heeft zijn naam te danken aan de plaats waar hun eerste bieren in 2001 ontwikkeld werden, een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge. Sinds 2012 brouwen ze hun bier in een eigen pand.
  Deze TORA TORA is een hersenspinsel van David Rogiers van Holy Beer House die een mooi lot Belgische jenevervaten meebracht en die liet vullen met een krachtig bier: de Kill & Destroy natuurlijk, (hetzelfde bier werd gebruikt om de Kamikaze te produceren). ‘Tora Tora’ is Japans en betekent ‘verrassingseffect’. Als je dit bier proeft, begrijp je direct waarom het zo heet.

  TORA TORA is een helder donker-amber bier dat slechts weinig beige schuim aanmaakt in de vorm van heel wat grove bellen. Het blijft ook maar zwak aan je glaswand kleven en zakt snel in elkaar tot het helemaal weg gaat. In de bodemrand van de fles zie je nog een gistdepot. En er zijn maar weinig fijne CO2 belletjes zichtbaar. Het bier wordt wazig als je de laatste cm mee uitschenkt.

  HET AROMA:
  Zoetig, kandij, beetje karamel, alcohol.
  DE SMAAK:
  Zeer licht bitterig, zoet, alcohol en veel jenever dringen samen de neus binnen.
  HET MONDGEVOEL:
  Volle body met een romige textuur, licht bitterdroog, medium koolzuurprikkeling.
  DE NASMAAK:
  Het weinige bittere vloeit lang uit samen met een lichte jenever tint. Veel alcohol die de neus binnendringt, zoetig.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een complex bier.
  HET VERDICT:
  Dit overtreft de Kamikaze net niet, maar ik hou dan ook meer van Bourbon dan van Jenever. Maar zeker lekker. Veel zoetigheid maar net niet teveel. Mijn eerste bier toch waar ik de alcohol tijdens de smaak en ook in de nasmaak voel binnendringen in de neus.
  created: 16/04 21:04
 • Douze Red Wine Barrel aged
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  Thuis mijn nieuwsgierige smaakpapillen aan het werk gezet op 5-04-2024.
  Douze Red Wine Barrel aged wordt gebrouwen bij brouwerij De Meester uit Stasegem. Alwaar industrieel ingenieur Dirk De Meester en zijn eega Ann Verfaillie na een tijdje garagebrouwen (800 liter per week) in 2016 de gelegenheid kregen om het vroegere pand van brouwerij ’t Gaverhopke (verhuist naar Waregem) gelegen in de Steenbruggestraat te Stasegem te verwerven om er te brouwen op een professionele manier. De corona-epidemie zorgde ervoor dat hun bier bekend en befaamd werd. Door dit succes werden ze verplicht om naar een nog groter pand uit te kijken en dit vonden ze op de Nelca-Site (de KMO-zone) te Lendelede waar ze in een 650m2 groot pand de capaciteit kunnen opdrijven tot ong. 3000 hl.

  DOUZE RED WINE BARREL AGED is een helder donker-koper bier dat weinig beige schuim aanmaakt in de vorm van een gelijkmatige laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt naderhand in elkaar tot er zelfs open plekken op het oppervlak verschijnen. Op de bodem van het flesje zie je nog een gistdepot en je ziet ook weinig fijne CO2 belletjes naar boven parelen.

  HET AROMA:
  Zoetig, wat honing, stroperig, mout, grote houttint, vanille, alcohol en een rode wijn toets.
  DE SMAAK:
  Zoet, wat honing, stroperig, wat opgelegde kersen, mout, grote houttint, vanille, alchohol en een echte rode wijn toets.
  HET MONDGEVOEL:
  Volle body met een romige textuur en een medium prikkelend koolzuurgas.
  DE NASMAAK:
  Zoet, het weinige hopbittere vloeit lang uit, opgelegde kersen, vanille, een lichte droge toets , alcohol en een grote rode wijn toets.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een complex bier.
  HET VERDICT:
  Weerom een lekkere van De Meester, het rode Bordeaux wijn vat heeft zijn invloed niet gemist, met momenten denk je echt rode wijn te drinken. Verder heel zoet en een lekkere alcoholtoets.
  created: 10/04 15:34
 • Verzet
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  Thuis mijn nieuwsgierige smaakpapillen aan het werk gezet op 6-04-2024.
  Verzet word gebrouwen door brouwerij ’t Verzet uit Anzegem. Ze werd opgericht door 3 enthousiastelingen in 2011 die elkaar kenden via hun studie biochemie in Gent. In het begin vertrouwden ze nog op andermans ketels om in te brouwen, voornamelijk die van Brouwerij De Ranke en Brouwerij Toye. Maar in 2016 namen ze hun eigen brouw installaties in gebruik.

  VERZET is een wazig blond bier dat veel dik-wollig wit schuim aanmaakt, het blijft sterk aan je glaswand kleven en blijft goed stabiel, na een tijd heb je nog een fijn dun laagje op je bier staan. Je ziet een normale hoeveelheid fijne CO2 belletjes naar omhoog parelen.

  HET AROMA:
  Zoetig, citrus, beetje mout, grassige hop.
  DE SMAAK:
  Zoetig, licht hopbitter, citrus, beetje pompelmoes, een kleine toets van sinaasappel, florale hop.
  HET MONDGEVOEL:
  Medium body, licht bitterdroog, gladde textuur, medium koolzuurprikkeling.
  DE NASMAAK:
  Het hopbittere vloeit wat uit, zoetig, wat pompelmoes, beetje sinaasappel, beetje mout, wat florale hop.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus bier.
  HET VERDICT:
  Lekkere doordrinker, zoals een pilsje maar dan op een lekkere wijze licht gekruid. Ben zo niet voor die eenheidsworst-pilsjes maar deze steekt er echt bovenuit.
  created: 09/04 16:14
 • Winter Master
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023. Thuis mijn smaakpapillen ermee kunnen verblijden op 30-03-2024.
  Winter Master wordt gebrouwen door brouwerij De Meester uit Lendelede waar industrieel ingenieur Dirk De Meester en zijn eega Ann Verfaillie na een tijdje garagebrouwen (800 liter per week) in 2016 de gelegenheid kregen om het vroegere pand van brouwerij ’t Gaverhopke (verhuist naar Waregem) gelegen in de Steenbruggestraat te Stasegem te verwerven om er te brouwen op een professionele manier. De corona-epidemie zorgde ervoor dat hun bier bekend en befaamd werd. Door dit succes werden ze verplicht om naar een nog groter pand uit te kijken en dit vonden ze op de Nelca-Site (de KMO-zone) te Lendelede waar ze in een 650m2 groot pand de capaciteit kunnen opdrijven tot ong. 3000 hl.

  WINTER MASTER is een donker amber bier dat een normale hoeveelheid gebroken wit schuim produceert in de vorm van een gelijkmatige laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt naderhand in elkaar tot er nog een dun fijn laagje overblijft. De bodem van het flesje is helemaal bedekt met een gistdepot en je ziet weinig fijne CO2 belletjes naar boven parelen.

  HET AROMA:
  Zoetig, kandij, speculaas, rijpe appel, beetje vijg, mout, heel lichtjes wat kaneel, koriander en een alcohol toets.
  DE SMAAK:
  Zoetig, mout, koriander en een alcoholtoets.
  HET MONDGEVOEL:
  Volle body met een romige textuur en een platte koolzuurgas belevenis.
  DE NASMAAK:
  Zoet, mout, koriander, een peper opstootje, een lichte droge toets en een alcohol toets die samen met het weinige bittere lang uitvloeit.
  HET VERDICT:
  Een lekkere barleywine waar kaneel en vanille aan toegevoegd is, alleen vind je dat niet terug in dit bier, eigenaardig genoeg doet het kruidige je hier denken aan koriander. Moest het alcoholgehalte niet zo hoog zijn zou ik het eerder beschrijven als een licht gekruide tripel.
  created: 04/04 21:42
 • La Grande Belleza wheat saison
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  En thuis mijn smaakpapillen ermee verrast op 30-03-2024.
  La Grande Belleza wheat saison wordt gebrouwen door brouwerij Surréaliste uit Brussel bij de Brew Society in Kortrijk. Brouwerij Surréaliste is een microbrouwerij die opgestart werd door twee broers. Edouard begon na een inspirerende reis naar Canada in 2015 in de ouderlijke garage te brouwen. Na vele ‘homebrews’ kwam de brouwerij terecht in de trendy Dansaert buurt in het centrum van Brussel. In het atypische restaurant boven de brouwerij vloeien hun creaties uit 24 taps. Een bezoek tijdens het ‘happy hour’ is zeer aangeraden.

  LA GRANDE BELLEZA WHEAT SAISON is een helder blond bier dat veel dik-wollig wit schuim produceert. Het blijft sterk aan je glaswand kleven en blijft achteraf stabiel. Op het eind heb je nog een dun fijn laagje van enkele mm’s op je bier staan. Je ziet een normale hoeveelheid fijne CO2 belletjes omhoog parelen.

  HET AROMA:
  Zoetig, licht hopbitter, citrus, graanmout, mout en wat florale tinten.
  DE SMAAK:
  Zoetig, licht hopbitter, graanmout, mout en floraal.
  HET MONDGEVOEL:
  Medium body die achteraf wat waterig word, gladde textuur en een platte koolzuurgas prikkeling.
  DE NASMAAK:
  Zoetig, graanmout, het weinige hopbittere vloeit wat uit, een zeer lichte droge tint.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus maar voor mij een teleurstellend bier.
  HET VERDICT:
  Een weinig bittere saison die eerder aanleunt bij een witbier. Wat platjes maar toch een doordrinker die je in de zomer zeer fris kan drinken. Niet te warm laten worden want daar lijdt de smaak onder.
  created: 02/04 21:55
 • Mirror Mirror 2022 saison
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  Thuis mijn smaakpapillen ermee verrast op 23-03-2024.
  Mirror Mirror 2022 Saison wordt gebrouwen door brouwerij Surréaliste uit Brussel. Een microbrouwerij die opgestart werd door twee broers. Edouard begon na een inspirerende reis naar Canada in 2015 in de ouderlijke garage te brouwen. Na vele ‘homebrews’ kwam de brouwerij terecht in de trendy Dansaert buurt in het centrum van Brussel. In het atypische restaurant boven de brouwerij vloeien hun creaties uit 24 taps. Een bezoek tijdens het ‘happy hour’ is zeer aangeraden.

  MIRROR MIRROR 2022 SAISON is een wazig goudkleurig bier dat een overvloedige hoeveelheid wit schuim produceert dat bij het openen van het blikje er direct begint uit te stromen, dus even snel zijn om het in een glas te krijgen. Dit schuim vormt een wollige massa die voornamelijk uit grove bellen bestaat. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt daarna in elkaar tot er nog enkele ‘eilandjes’ met grove bellen overblijven. Er parelen weinig fijne CO2 belletjes naar boven.

  HET AROMA:
  Zoetig, hopbitter, abrikoos, wat sinaasappel,mout.
  DE SMAAK:
  Zoals het aroma, zoetig, hopbitter, abrikoos en moutig.
  HET MONDGEVOEL:
  Medium body, bitterdroog maar een platte koolzuur prikkel.
  DE NASMAAK:
  Verschilt niet veel van de smaak: zoetig, het hopbittere en de abrikozen vloeien lang uit, wat mout en een lichte droge toets.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus bier.
  HET VERDICT:
  Een bittere IPA maar wat te platjes. De abrikoostint maakt het wel wat prettiger.
  created: 28/03 21:14
 • Ne Kopstoot
  Score:
  Comments: Gekocht bij BioShop Mordan in Oostende op 13-01-2024.
  En thuis mijn smaakpapillen ermee plezier gedaan op 23-03-3024.
  Ne Kopstoot wordt gebrouwen door Brouwerij Brunehaut te Rongy, een deelgemeente van Brunehaut. Haar geschiedenis begint reeds in 1890 toen de familiale boerderij van weduwe Allard-Milhomme werd uitgebreid met een brouwerij. In 1991 ging deze echter failliet en werd ze overgenomen door Guy Valschaers en Marie-Christine Dujardin. Deze nieuwe brouwerij stond echter voortdurend op de rand van het faillissement en in 2006 werd ze verkocht aan de 45-jarige Marc-Antoine de Mees. Er werd geïnvesteerd in nieuwe en moderne apparatuur en hij bracht het gamma terug van 17 tot 10 bieren. De bieren worden uitgevoerd naar 25 landen waaronder de VS, Frankrijk, Canada, Japan en Italië.

  NE KOPSTOOT is een helder goudblond bier dat veel wollig wit schuim aanmaakt. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt naderhand in elkaar tot er nog een fijn laagje van enkele mm’s overblijft. Het schuim vormt wel een mooi ‘toreken’ in je glas. Je ziet veel CO2 belletjes van een normale grootte naar omhoog parelen. Met de laatste cm erbij-gegoten wordt alles wat wazig.

  HET AROMA:
  Zoetig, wat gistbitter, mout en wat jeneverbes.
  DE SMAAK:
  Zoetig, mout, jeneverbes.
  HET MONDGEVOEL:
  Medium body, licht bitterdroog, medium koolzuurprikkel die evolueert naar een platte prikkel.
  DE NASMAAK:
  Zoetig, het bittere vloeit lang uit, moutig, jeneverbes, een licht droogje.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een harmonieus bier.
  HET VERDICT:
  Toch een lekker licht gekruid bier maar met een wat platte koolzuurprikkel. Wat warmer te drinken, dan komen de smaken beter uit.
  created: 28/03 10:57
 • Dunkel Weisse Naturtrüb
  Score:
  Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
  Thuis de nieuwsgierigheid van mijn smaakpapillen ermee tevredengesteld op 16-03-2024.
  Dunkel Weisse Naturtrüb wordt gebrouwen door brouwerij Mule gelegen in het Brusselse Schaarbeek dat het al sinds 60 jaar zonder brouwerij moest stellen. Brouwer Joël Galy bracht daar verandering in; met zijn kleine brouwerij ‘De La Mule’ nam hij in april 2021 zijn intrek in ‘Les Ecuries’ van de tram. Hij brouwt voornamelijk bieren van het Duitse type, dorstlessers in blikjes die door hun grafische vormgeving meteen in het oog springen

  DUNKEL WEISSE NATURTRÜB komt in een blikje en is een helder donkerbruin bier dat veel beige schuim produceert in de vorm van een gelijkmatige laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt daarna in elkaar tot er op het eind nog een fijn dun laagje overblijft. Je ziet geen CO2 belletjes omhoog parelen.

  HET AROMA:
  Wat zurigheid, karamel, graan, mout.
  DE SMAAK:
  Karamel, wat hopbitter, mout.
  HET MONDGEVOEL:
  Medium body, wat bitterdroog en een gladde textuur. Een platte koolzuur-prikkeling.
  DE NASMAAK:
  Karamel, de hopbitterheid en de karamel vloeien lang uit. Nog een kleine droge tint.
  HET TOTAALGEVOEL:
  Een complex bier.
  HET VERDICT:
  Een leuke doordrinker met een goede smaak, wel spijtig van de medium body en de platte koolzuurprikkel. Koud te drinken dus.
  created: 18/03 18:42