Embrasse Peated Oak Aged (Whiskey-Cask)

Blended Oak Aged Embrasse Embrasse lagert 4 tot 6 maanden op whiskey-vaten. Voor de Peated Oak Aged Embrasse zijn dat Islay-vaten; voor de Blended Oak Aged Embrasse zijn dat non peated whiskey-vaten. Door de vatrijping neemt het bier de rijke whiskey-tonen over, en wordt het bier zachter en ronder van smaak. Beide soorten doen het uitstekend bij blauwschimmelkazen en noten; maar ook prima bij wild-gerechten.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij De Dochter van de Korenaar
alc. perc.: 9.00
date of first
brew:
2008
category: abbey beer
stout
website: http://www.dedochtervandekorenaar.be/

brew info
fermentation type: high
 
lagering (cold storage): 24 weeks
 
color: 95 EBC
bitterness: 46 EBU
OG: 20

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerste- en tarwemout
hop:
Magnum, Aurora en Saaz
water:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 16/10/2019 16:29
Created by user Geeroms Rudi — 16/10/2019 15:49

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht in de Prik&Tik Bierhandel De Picker in Zele op 23-05-2019. En thuis geproefd op 11-10-2019. Embrasse, hier de Peated Oak aged Islay, is een helder en donkerrood biertje dat een normale hoeveelheid beige schuim produceert bij het uitgieten, het blijft op een normale wijze aan de glaswand kleven en vormt een gelijkmatige fijne laag op het bier. CO2 pareling is niet merkbaar wegens te donker. Het schuim zakt daarna in elkaar tot er nog een dun laagje overblijft.
HET AROMA:
Zoetig, met banaan, pruim, vijg, een sterke hout en turf tint en nog een whisky tint. Af en toe bemerkte ik ook een kleefpleister geurtje.
DE SMAAK:
Is ook zoetig, wat banaan, pruim en vijg, donkere chocolade- en karamelmout, sterke hout en turf tinten en weer de whisky toets.
HET MONDGEVOEL:
Medium tot volle body, lichtjes bitterdroog, een olieachtige textuur en een medium koolzuurgas prikkeling. Met al die smaken spreken we van een complex biertje.
DE NASMAAK:
De opvallende turftoets vloeit zeer lang uit, verder nog een hout toets, wat bitterheid een licht droogje en nog de whisky toets.
HET VERDICT:
De houttoetsen en zeker de turftoetsen zijn hier heel sterk, op het rokerige af, not my piece of cake, en dat zie je dan aan de punten. Gelukkig kon ik er iets bij eten, dat verzacht wat. Dit is een bier voor de echte stout en porter liefhebbers.
In list: tasted beers
last login:
28/03 21:02
created: 16/10/2019 16:30

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.