Ginger Kriek

We maken deze specifieke drank met gewone Ginger Tipple, zonder hop, waaraan we verse morellen toevoegen, bekend als noordkrieken. Deze zure kersen zijn slechts ongeveer twee weken in juli beschikbaar en we moeten er snel bij zijn. We wassen elke kers en controleren deze op schimmel en gaten, wat kan duiden op wormen of andere ongewenste extra's. De hele kersen met hun pitten zitten dan zes tot zeven weken in het Ginger Tipple-vat, terwijl de gist hun suikers fermenteert en hun smaken, aroma's en kleuren aan het brouwsel geven. De 2e fermentatie Voordat we de Ginger Kriek bottelen, voegen we wat biologische honing toe en laten we de Ginger Kriek twee maanden op de tweede gisting staan. Gedurende deze periode smelten de smaken samen en fermenteren de resterende suikers om het een natuurlijke carbonatatie te geven.
-- source: brewery website

general info
brewery: Sulzbachers
alc. perc.: 8.00
category: ?
website: http://www.gingertipple.com/2018/01/24/leiden-leeds-kriek/#comment-276

brew info
fermentation type: low
fermentation in bottle: yes
filtered: no
pasteurized: no

storage info
storage method: standing

pouring info
pouring temperature: cold

ingredients
other:
Honing en noordkrieken

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 06/10 17:48
Created by user Geeroms Rudi — 06/10 17:48

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij Poseidon Beers tijdens een stockverkoop in de garage van Sander op 30-10-2021. En thuis mijn smaakpapillen ermee verrast op 1-10-2022.
Ginger Kriek wordt gebrouwen door Suzbachers in Antwerpen, alwaar de joodse gemberbierbrouwer Jeremy Sulzbacher een nanobrouwerij uitbaat. Hij maakt een ganse reeks alcoholische gemberbieren die worden gefermenteerd met de beste natuurlijke gember, hop en suikers. Elke gemberwortel wordt met de hand geschild en geraspt. Al de ingrediƫnten zijn natuurlijk en de carbonatatie komt van de hergisting in de fles.
GINGER KRIEK is een helder rood bier, dat bijna geen roze schuim aanmaakt, je krijgt enkel een randje bestaande uit wat grove belletjes. Dit verdwijnt ook heel snel en al vlug heb je dus niets meer van schuim op je bier staan. Op de bodem van het flesje zie je nog een klein gistdepot. Als je de laatste cm uit het flesje mee uitgiet wordt je bier donkerbruin.
HET AROMA:
Zoetig, gaat wat naar poepegatjes, krieken, zeer lichte gembertint.
DE SMAAK:
Zoetig, poepegatjes, krieken, gembertint en een licht zurig toetsje
HET MONDGEVOEL:
Medium body en een platte koolzuurprikkel.
DE NASMAAK:
Het zoete vloeit weinig uit, nog steeds wat poepegatjes en een licht zuurtje, een gembertint en een lichte alcoholtoets.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Spijtig van het schuim maar de frisse gembersmaak samen met de krieken is wel leuk. Wel mocht er wat meer koolzuurgas aanwezig zijn om het aperitief-gehalte van dit brouwsel wat op te krikken.
In list: tasted beers
last login:
02/12 13:37
created: 06/10 17:51

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.