Krapselke

Het Krapselke is een jubileumbier gebrouwen door brouwerij Craywinckelhof uit Lubbeek, ter gelegenheid van het 115 jarig bestaan van de Koninklijke muziekvereniging Concordia Malderen. Fris blond bier met fruitig karakter en hergisting op de fles. De combinatie van Duitse bitterhoppen en Amerikaanse aromahoppen geven dit bier een aangename bitterheid en een frisse citrusachtige neus. Dit bier is een echte wereldburger, want de van oorsprong Engelse gist zorgt voor een respectabel alcoholgehalte van 7.5%. Voor de fijne pareling rekenen we op de voor hergisting toegevoegde champagnegist. Tot slot is alles in België gebrouwen op een ambachtelijke maar professionele manier!
-- source: Voorzitter Concordia Malderen

general info
brewery: craywinckelhof
alc. perc.: 7.50
category: blond

brew info
fermentation in bottle: yes

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerste- en tarwemout
hop:
Duitse bitterhoppen en Amerikaanse aromahoppen
water:
.
yeast:
Engelse gist en hergisting met champagnegist

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 21/02/2020 19:19
Created by user Geeroms Rudi — 21/02/2020 19:15

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Meegebracht na een bezoek aan het herfstrestaurant van Muziekvereniging Concordia uit Malderen op 20-10-2019. En thuis geproefd op 15-02-2020.
Het Krapselke is een jubileumbier gebrouwen door brouwerij Craywinckelhof uit Lubbeek, ter gelegenheid van het 115 jarig bestaan van de Koninklijke muziekvereniging Concordia Malderen.
Het is een helder goud-blond biertje dat een overvloedige hoeveelheid wit schuim produceert in een gelijkmatige laag doorspekt met grovere bellen. Het vormt wat later een leuk ‘toreken’ in het glas. Het schuim blijft sterk aan het glas kleven en blijft tamelijk stabiel, na een tijd heb je nog steeds een laagje van bijna 5 mm in uw glas. Je ziet wel veel CO2 verzadiging bestaande uit fijne belletjes.
HET AROMA:
Fruitig-zoet, hopbitter, citrus, pompelmoes en pruim, wat granige mout en als je het onderste uit de fles bijgiet, krijg je nog iets dat lijkt op geplette bloemstengels.
DE SMAAK:
Licht hopbitterig, wat zoetig ook nog wat citrus en pompelmoes.
HET MONDGEVOEL:
Volle body en een prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
Vloeit lang uit, vooral het licht hop bittere, ook nog lichtjes zoet, citrus en pompelmoes
HET TOTAALGEVOEL:
Een harmonieus biertje.
HET VERDICT:
Als het laatste bier uit het flesje uitgegoten wordt krijg je in het aroma iets van geplette bloemstengels in de geur. Is er hier een speciale hop gebruikt? Geen slecht biertje, maar ook geen echte doordrinker.
In list: tasted beers
last login:
16/04 21:28
created: 21/02/2020 19:20

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.