Obuz

Boer Henk Lemaire besloot een tijd geleden om enkele van zijn velden om te toveren tot gronden waarin het basis-ingrediënt van zijn eerste bier kan rijpen. Waar de velden eerst dienstdeden als vruchtbare grond voor het groeien van gewassen en het houden van dieren, laat de Passendaalse landbouwer en brouwer de smaken van de aarde nu opnemen door de gerst die hij gebruikt voor het brouwen van het eerste echte Belgische boerderijbier OBUZ. En dat doet hij niet zonder enige kennis van zaken. Henk heeft een verleden in het brouwen en gaat aan de slag met ingrediënten die hij zelf zaait en oogst. Even verderop, in de loods van de familieboerderij, brouwt en bottelt hij het bier.
-- source: brewery website

general info
brewery: Waterfields Brewery Passendale
alc. perc.: 5.80
category: blond
website: https://obuz.be/het-bier/

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 5 °C

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
Belgische hop
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 26/08/2022 15:29
Created by user Geeroms Rudi — 26/08/2022 15:28

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht in de Spar te Middelkerke op 25-07-2022. En thuis op 20-08-2022 over mijn smaakpapillen laten vloeien.
Obuz wordt gebrouwen bij de Waterfields Brewery Passendale uit Passendale. De brouwerij maakt deel uit van een groter geheel. Henk Lemaire is naast boer en brouwer ook gastheer van de B&B Waterfields en uitbater van de feestzaal, allemaal gelegen op één en hetzelfde domein. Henk werkte een 15-tal jaar in een gekende brouwerij in Roeselare en hij ontwierp zijn brouwinstallatie zelf, de nodige gerst wordt verbouwd in de omgeving van de brouwerij.
OBUZ is een helder lichtblond bier dat maar weinig wit schuim aanmaakt wat een fijn laagje vormt. Het blijft op een normale manier stabiel en blijft ook op een normale manier aan je glaswand kleven. Als je al wat gedronken hebt blijft er nog slechts een fijn dun laagje schuim over. Je ziet wel veel CO2 parels van een normale grootte omhoog parelen.
HET AROMA:
Zoetig, mout, floraal, een beetje kruidige den, veel koriander.
DE SMAAK:
Zoetig, granig, veel koriander.
HET MONDGEVOEL:
Medium body en een medium prikkelend koolzuurgas wat evenwel wat later naar plat evolueeert.
DE NASMAAK:
Nog steeds wat zoetigheid, een beetje hopbitter, nog altijd (volgens mij) teveel koriander en op het laatst van de afdronk iets wat op een alcoholische pepertoets lijkt maar volgens mij veroorzaakt wordt door de koriander.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Het aroma begint met een raar geurtje wat niet lekker overkomt. Als je dan proeft besef je meteen dat dit en de daaropvolgende aroma en smaaksensaties alles te maken hebben met een teveel aan koriander. Je kan dit beter ijskoud drinken.
In list: tasted beers
last login:
29/04 19:52
created: 26/08/2022 15:29

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.