Oudstrijder Blond

Voor de heldhaftige verkenner, de roemvolle held die een imponerende bitterheid aankan, die afstormt op het onbekende en niet terugdeinst voor het onverwachte, die zich opoffert om anderen de enige juiste weg te tonen naar een eervol ideaal. Een gouden wolk van vanillebloesem en fruitige geuren, een flitsende toets van perzik en banaan, dan een onverwachte wending van zure kruiden bij de eerste inval, een nazinderende explosie van hop vlak voor de volgende.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Strubbe
alc. perc.: 7.20
category: blond
website: http://www.oudstrijder.be/#bieren

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes

storage info
storage method: dark
cool

pouring info
pouring method:
Voorzichtig uitgieten, maakt veel schuim aan.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
Poperingse hop
sugar:
Rietsuiker
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 29/10 18:52
Created by user Geeroms Rudi — 29/10 18:50

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Meegebracht uit Limburg door mijn dochter, gekocht in het kasteel van Alden-Biesen op 30-07-2020. En thuis geproefd op 24-10-2020.
Oudstrijder blond wordt gebrouwen door brouwerij Strubbe in Ichtegem voor BVBA KimLau, groothandel in wijnen en geestrijke dranken in Riemst.
OUDSTRIJDER BLOND is een helder en goud-geel biertje dat bij het uitschenken een overvloedige hoeveelheid wit schuim produceert in een moussige vorm. Het schuim vormt dan een ‘toreken’ nog voor je je glas aangeraakt hebt en het blijft tamelijk lang zijn vorm houden. Als je je glas dan nog eens vult krijg je meer schuim dan bier. Het blijft ook sterk aan het glas kleven en je ziet veel fijne CO2 belletjes.
HET AROMA:
Citrus, graanmout, mout en wat vanille.
DE SMAAK:
Zeer licht bitter, zoetig, citrus, graanmout.
HET MONDGEVOEL:
Medium tot volle body (die op het eind toch wat verwaterd), wat bitterdroog, een stoffige textuur en een medium koolzuurprikkeling.
DE NASMAAK:
Het lichte hopbittere vloeit lang uit, nog wat zoetigheid, graanmout en helemaal op het einde iets metallisch.
HET TOTAALGEVOEL:
Een harmonieus bier.
HET VERDICT:
Dat het schuim zo enthousiast gevormd wordt en zo stabiel is heb ik juistgeteld al 1 keer meegemaakt, het is zelfs wat hinderlijk als je uw glas nog eens bijvult. Toch geen slecht biertje hoor, zeer weinig bitterheid, fris, enkel op het laatst wordt het wat wateriger en komt er een metallische tint in de nasmaak.
In list: tasted beers
last login:
02/12 15:15
created: 29/10 18:55

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.