Roesschaart

Kruidig, gerookt en chocolade toetsen in de neus met een zachte koffie chocolade smaak en zachte nasmaak. Tijdens het proeven ontdek je ook een finesse toets van bosvruchten zowel in de geur als de smaak.  De Roesschaart stout is een kwinkslag naar het vissersverleden van Blankenberge. Als afstammelingen van een vissersfamilie houden de broers van Brouwerij B de verhalen uit die rijke geschiedenis in ere. Op het etiket zie je de zeeduivel, ook wel Roesschaart genoemd. Om zich tegen die zeeduivel te beschermen kregen vissers vaak lapnamen zoals den oudsten, pilschaer of de loeit’n. De afbeelding zelf werd overgenomen van een oud betaalmiddel tijdens de tweede wereldoorlog.
-- source: https://www.100procentwest-vlaams.be/nl/producten

general info
brewery: Brouwerij B
alc. perc.: 7.00
category: stout
website: https://brouwerijb.com/shop/nl/bier/24-b15-1x33cl-5430000904063.html

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Mout
hop:
*
other:
Bosvruchten
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 24/05/2022 20:12
Created by user Geeroms Rudi — 24/05/2022 20:11

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij Poseidon Beers tijdens een stockverkoop in de garage van Sander op 30-10-2021. En thuis onderworpen aan mijn smaakpapillen op 22-05-2022.
Roesschaart wordt gebrouwen bij Brouwerij B uit Blankenberge. Jan en Pieter Soete waren zo geintresseerd in bier dat ze een opleiding biersommelier volgden bij Syntra West. In 2016 werd een bierfirma opgericht met eigen recepten en sinds eind 2019 is Brouwerij B een echte brouwerij. Roesschaart is een stout met fruitige toetsen genaamd naar het volksverhaal over de zeeduivel. Van deze laatste staat een afbeelding op het etiket.
ROESSCHAART is een helder zwart bier met een rode schijn, het produceert maar weinig bruinig schuim in de vorm van een gelijkmatige laag. Vlug kijken naar het schuim want het verdwijnt terwijl je er naar kijkt. Zo was ik te laat om op de wandklevendheid te letten. Op de bodem van het flesje rust nog een deftig gistdepot en door de donkere kleur merk je maar heel weinig fijne CO2 belletjes.
HET AROMA:
Zoetig, kruidig, een wijntoets
DE SMAAK:
Fris zurig, zoetig, fruitig, kers en een alcoholische wijntoets.
HET MONDGEVOEL:
Een medium body met een zeer licht bitterdroogje, een stoffige textuur en een platte koolzuurgas prikkeling.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit, zoetig en wat zurigheid, zeer licht droog, kers.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Verrassend hier om de zurigheid die zich na het aroma ontwikkeld te ontdekken, het maakt deze fruitige drank lekkerder en doet het wat op een fruitige geuze lijken. Wel raar om het schuim zo zien te verdwijnen. Heel geslaagd evenwel, zelfs mijn vrouw lustte het, dus dat wordt een puntje meer.
In list: tasted beers
last login:
30/05 18:49
created: 24/05/2022 20:13

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.