Stanneman silent killer

De smaak is aanvankelijk zoet, plakkerig maar wordt snel bijgetreden door een stevig hopbitter. Veel extra aroma’s als banaan, solvent, karamel, perzik, zoethout. Plakkerig en ongelofelijk Stanneman Silent Killer is een bier gebrouwen op het principe van dubbel inmaischen. Simpel gezegd brouwen we met bier in plaats van met water. Dit brouwprocédé is enorm tijdrovend en duur maar zeker de moeite waard. En als dit nog niet voldoende is gebruiken we over het hele brouwprocédé eenzelfde edele hopsoort namelijk Mosaic…. Hierdoor krijgen we een bier met een zeer hoog alcoholpercentage. Wat dit bier onderscheidt van de meeste zware bieren is dat de alcohol vrij goed verborgen is. Daarom zeer verraderlijk en zijn naam waardig. Silent killer is een amber-oranje klepper met een lichtbeige romige schuimkraag. De neus verraadt veel zoete mout naast een degelijke portie kruidige hop en omringende geuren van rijpe banaan, alcohol, rozijn en eucalyptus. volmondig.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Anders!
alc. perc.: 13.00
date of first
brew:
2019
category: ?
website: https://www.stanneman.be/over-ons/

brew info
 
color: 20 EBC
bitterness: 60 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
Mosaic
sugar:
*
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 23/01 13:14
Created by user Geeroms Rudi — 23/01 13:14

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
Thuis mijn smaakpapillen ermee goed gestemd op 20-01-2024.
Stanneman silent killer wordt gebrouwen bij Brouwerij Anders te Halen voor Aligenti BV uit Herselt. Brouwer Erwin Vermeulen’s pad loopt van de Langdorpse wijn- en Biergilde ‘Het Alternatief’ via Syntra Leuven naar het oprichten van een eigen bierfirma. Toen hij met het idee kwam om een bier te brouwen via de methode dubbel inmaischen ( bier maken met bier i.p.v. met water) verkreeg hij een klepper van 13% die overal zeer goed onthaald werd. Stanneman Silent Killer was de naam. De naam Stanneman komt van de zoon van Erwin; Stan. Zijn uiteindelijke doel is zijn eigen Stanneman bier brouwen in zijn eigen brouwerij.

STANNEMAN SILENT KILLER is een helder goud-kleurig bier dat maar weinig schuim aanmaakt in de vorm van een fijne laag met wat grovere bellen tussen. Het blijft sterk aan je glas kleven maar zakt daarna in elkaar tot er op het eind zelfs gaten vallen in het dunne laagje dat nog overblijft. Je ziet maar weinig CO2 belletjes van een normale grootte omhoog parelen.

HET AROMA:
Zoetig, stroperig, abrikoos, banaan, mout, eucalyptus, alcohol.
DE SMAAK:
Zoet, karamel, banaan, mout, lichtjes hopbloemig, beetje hout, kruidige hop, alcohol , likeur.
HET MONDGEVOEL:
Volle body, licht bitterdroog, romige textuur, medium koolzuur prikkel.
DE NASMAAK:
Is wat plakkerig en het zoete vloeit lang uit, karamel, bitter, mout, beetje hout, kruidige hop, wat verwarmende alcohol, een likeur tint en een lichte droge tint.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Je proeft het dat dit bier reeds enkele prijzen gewonnen heeft, dit is een heel lekker biertje, romig-zoet en een alcoholgehalte dat je veel lager inschat. Wel eigenaardig: ik heb maar zeer weinig bitterheid ervaren.
In list: tasted beers
last login:
23/04 20:51
created: 23/01 13:15

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.