Turbeau Noir

"Een heel zwaar bier met een zoete afdronk, je zou het niet meteen verwachten", zeggen Marc en Stefaan Strubbe van de Ichtegemse Brouwerij Strubbe, waar Turbeau Noir wordt gebrouwen. "Het bier is net als die heavymetalmannen zelf: hun uiterlijk verbergt hoe zachtaardig ze wel zijn." "Franky De Smet-Van Damme kwam heel toevallig bij mij terecht met de vraag om een bier te brouwen", vertelt Stefaan Strubbe. "Gaandeweg begin je elkaar te kennen en bouw je een relatie op. We hebben samen een hele tijd getest en geproefd, want zo'n bier ontwikkel je niet op één dag. Wij brouwen het, Franky staat in voor de looks en de verspreiding. De blanco flesjes gaan van hier naar een maatwerkbedrijf in het Gentse, waar ze gesleeved worden, volledig verpakt in een plastic folie." "Het moest een stoer, zwaar bier zijn, maar met een zoete afdronk", vult Marc Strubbe, die het bier ontwikkelde, aan. "De Turbeau Noir is heel donker en heeft een alcoholpercentage van 8, maar de bosvruchten zorgen voor de zoete smaak. Het is iets onverwachts, iets frappants. In België vind je nog zo geen bieren, maar onder meer in Frankrijk is het wel een trend. Bij ons is het eerder omgekeerd: fruitbieren zijn normaal heel licht. Dit bier heeft dus iets contradictorisch. Maar iedereen weet natuurlijk dat je zo'n bier op je gemak moet drinken en daarna zeker niet meer achter het stuur moet kruipen."
-- source: brewery website


brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
.
other:
Concentraat van bosvruchten
sugar:
.
water:
.
yeast:
I

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 04/09/2019 11:29
Created by user Geeroms Rudi — 04/09/2019 11:28

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht in de Prik&Tik Bierhandel De Picker in Zele op 23-05-2019. En thuis geproefd op 23-08-2019. Turbeau Noir is een helder en donkerrood biertje dat een normale hoeveelheid beige schuim produceert bij het uitschenken. Het vormt een gelijkmatige laag en blijft sterk aan het glas kleven. Daarna zakt het in elkaar tot een fijne gelijkmatige laag. Pareling is niet zichtbaar wegens te donkere kleur.
HET AROMA:
Stroperig en kandij-zoet met lichtjes toch wat citrus, framboos en een zeer lichte sherry toets.
DE SMAAK:
Is zeer zoet, kandij en wat stroperigheid, framboos.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een olieachtige textuur, medium koolzuurprikkel. Wel een zoet maar toch harmonieus biertje.
DE NASMAAK:
Vloeit lang uit, is lichtjes plakkerig door de zoetigheid van de kandij en de stroop, de framboos is allesoverheersend.
HET VERDICT:
De zoete framboos overheerst alles, goed voor wie van zoet houd, de volle body geeft sterkte aan het bier. Toch een hoog alcohol gehalte voor een fruitbier.
In list: tasted beers
last login:
26/02 20:46
created: 04/09/2019 11:30 (edited on 04/09/2019 11:37)

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.