Vicaris Ros Beiaard 2022 oaked

Ros Beiaard feestbier op basis van vlas. Deze oaked editie heeft bovendien 3 extra weken gelagerd op eikensnippers, wat zorgt voor extra complexiteit en aroma.
-- source: brewery website

general info
brewery: Dilewyns
alc. perc.: 6.50
category: blond
website: https://www.vicaris.be/nl/product/ros-beiaard-75cl-oaked-in-geschenkverpakking/

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
filtered: no
pasteurized: no

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
*
herbs:
*
other:
Dendermonds vlas
sugar:
*
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 06/05/2022 13:59
Created by user Geeroms Rudi — 06/05/2022 13:57

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij Dranken Maes in Dendermonde op 15-12-2021. En thuis samen met mijn smaakpapillen beoordeeld op 30-04-2022.
Vicaris Ros Beiaard 2022 oaked wordt gebrouwen door Brouwerij Dilewyns uit Dendermonde. Het is een feestbier gebrouwen naar aanleiding van de Ros Beiaard ommegang die in 2020 echter niet kon plaatsvinden. Het bier dat toen gebrouwen is, is nu toch allemaal al opgedronken en dus was het tijd voor wat nieuws, het werd een oaked versie. Het bier van twee jaar geleden werd opnieuw gebrouwen en een 3-tal weken gelagerd met Franse eikensnippers. Het Ros Beiaard zelf is trouwens ook gemaakt uit Franse eik.
VICARIS ROS BEIAARD 2022 OAKED lijkt dus wat op de 2020 versie, het is een goudblond en wat wazig bier dat bij het uitschenken overvloedig veel schuim aanmaakt (zie VERDICT) en een vaste slagroomvorm aanneemt. Het blijft sterk aan de glaswand kleven en is goed stabiel, zelf na wat gedronken te hebben heb je nog steeds een romig-moussig laagje van bij de 5 mm op je bier staan. Je ziet een normale hoeveelheid CO2 belletjes van een normale omvang naar boven parelen.
HET AROMA:
Zoetig, wat bloemsuiker, gist, banaan, citrus, graanmout, mout, wat floraal (doet aan bloemetjes denken) en een zeer lichte houttint.
DE SMAAK:
Zoetig, bloemsuiker, een bittertje, gist, citrus, graanmout, mout en een zeer lichte houttint.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een volmondige textuur en een prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
De zoete mout vloeit lang uit, verder wat bitterig, een zeer licht droogje, gist, citrus, mout, een lichte pepertoets en een zeer lichte houttint.
HET TOTAALGEVOEL:
Een harmonieus bier.
HET VERDICT:
Hola, opgepast, bij het losdraaien van het kapje schiet de kurk vanzelf weg, gelukkig wel geen guscher. Wel wordt er zeer veel schuim aangemaakt bij het eerste uitgieten en nadien ook bij het bijvullen van het glas (zie foto’s). Toch wat storend dit. Van de oaked heb ik buiten die lichte houttinten niet veel gemerkt. Als je de laatste cm erbij giet wordt je bier waziger door de achtergebleven gist. Het vlas zorgt misschien voor het bloemetjes aroma maar verder merk je het niet zoals trouwens ook bij de 2020 versie het geval was. Geen wauw-effect hier dus maar een standaard blond Dilewyns biertje.
In list: tasted beers
last login:
28/03 21:02
created: 06/05/2022 14:00

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.