Johanna Tripel

Johanna is ontstaan als ode aan Hanne, de vrouw waarmee ik in 2019 in het huwelijksbootje stapte. Het is een bier vol pit met een fruitige toets dankzij de vergisting op hoge temperatuur. Het bier bevat 8.5% alcohol en een mooie, volle schuimkraag. Johanna wordt gemaakt met 3 verschillende gerstmouten en Duitse aromahop. Een bier met lange afdronk en een subtiele bittertoets. Johanna is het eerste bier dat door bierfirma & nanobrouwerij Blommecaes op de markt is gebracht. De smaak van dit bier is in grote mate te danken aan het gebruik van een Amerikaanse giststam. De gebruikte gist is nogal wispelturig en zorgt voor een licht andere smaak bij elke productie. Hierdoor is elke botteling ook voor ons een ontdekking. Johanna wordt gemaakt met de traditionele bier ingrediƫnten: mout, hop, water & gist. Aan het wort wordt een kleine hoeveelheid suiker toegevoegd.
-- source: brewery website

general info
brewery: craywinckelhof
BlommeCaes
alc. perc.: 8.50
date of first
brew:
2019
category: triple
blond
website: https://tripeljohanna.be/

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
 
bitterness: 23 EBU

storage info
storage method: standing

pouring info
pouring temperature: 6 °C

ingredients
malt:
3 verschillende soorten mout
hop:
Een Duitse aromahop
water:
.
yeast:
Amerikaanse giststam

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 15/03 21:25
Created by user Geeroms Rudi — 15/03 21:25

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 17-12-2020 bij Poseidon Beers en ontvangen op 18-12-2020. Thuis geproefd op 13-03-2021.
Johanna Tripel wordt gebrouwen door brouwerij Craywinckelhof uit Lubbeek voor nanobrouwerij BlommeCaes uit Gent. Ontstaan in 2017 als hobby van Thomas Blomme met brouwsels van 30 L wat hij na een cursus bierbrouwen wil uitbouwen tot een eigen nanobrouwerij van 150 L. Johanna Tripel is zo het eerste commercieel recept dat in zijn woonkamer ontstond.
JOHANNA TRIPEL is een helder blond bier dat bij het uitschenken een normale hoeveelheid wit schuim produceert in de vorm van een fijne laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven en blijft normaal stabiel. Achteraf heb je nog steeds een fijn laagje van ongeveer 1 mm dikte op je bier staan. Wel zie je veel fijne CO2 belletjes omhoog parelen. Op de bodem van het flesje blijft nog een kleine hoeveelheid gistdepot achter.
HET AROMA:
Zoetig, citrus, mout, grassig, koriander, wat muffigheid en een alcoholtoets.
DE SMAAK:
Zoetig, hopbittertje, ananas, citrus, mout en een alcoholtoets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een romige textuur en een prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
De alcoholtoets gaat over in wat meer bitterheid en vloeit lang uit, verder zoet, hopbitter en een sterker wordende alcoholische toets op het eind van de afdronk.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Een verrassend lekker biertje, vooral zoet maar de alcohol verrast hier het meest door van in het begin tot op het eind aanwezig te zijn. Ook de romigheid en het prikkelend koolzuurgas tillen het mondgevoel omhoog.
In list: tasted beers
last login:
14/04 23:03
created: 15/03 21:26

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.